BIM coördinatie en clashcontrole onmisbaar in efficiënt bouwproces

BIM coördinatie en clashcontrole onmisbaar in efficiënt bouwproces

20 januari 2021

Bouwen is en blijft mensenwerk; BIM coördinatie en clashcontrole zijn daarom onmisbaar in een efficiënt ontwerp- en bouwproces. Binnen de ketenintegratie die door BIMmen ontstaat is communicatie en onderlinge afstemming essentieel. Door het uitvoeren van periodieke clashcontroles wordt de integratie van verschillende disciplines en aspectmodellen getoetst en gecoördineerd. Door deze controles kunnen we de meest uitdagende clashes vroegtijdig vinden en oplossen en wordt een goed beeld geschetst van de betrouwbaarheid van het model.

Aansluitend controleren we of het BIM de juiste data bevat voor inkoop, werkvoorbereiding en later beheer en onderhoud. Faalkosten worden verminderd en zowel de data als de visualisaties uit BIM zijn een goede informatiebron bij uitwerking van de werktekeningen.
Bureau Bouwkunde is binnen meerdere projecten in de fase Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) verantwoordelijk voor de BIM controle uit op modellen, voor een optimale integratie en afstemming met onderaannemers.
Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op!