Bureau Bouwkunde werkt aan Rottanova

Bureau Bouwkunde werkt aan Rottanova

12 mei 2021

In het centrum van Rotterdam wordt vlak bij de Binnenrotte en de Markthal het project Rottanova gerealiseerd.  Bureau Bouwkunde heeft op verzoek van de architect Frits van Dongen Architecten en Planners in de Ontwerpfase het project getoetst op wet- en regelgeving omtrent veiligheid en gezondheid, alsmede de V&G coördinatie verzorgd: inventarisatie van risico’s (V&G – RI&E) en het opstellen van een V&G-dossier en -plan als onderdeel bij het bestek. In de vervolgfase houden wij ons bezig met het schrijven van het Technisch Bestek (STABU), en verzorgen wij aanvullend BIM coördinatie en clashcontrole.

Rottanova wordt een multifunctioneel gebouw met diverse appartementen, kantoorruimten en op de begane grond commerciële ruimten. De naam Rottanova verwijst naar Rotta, een middeleeuwse nederzetting aan de benedenloop van de Rotte. Rond de dam die op die plek in de Rotte werd gebouwd ontstond ter hoogte van de Hoogstraat in de 12e eeuw Rotterdam. Rotta Nova betekent (vrij vertaald): nieuw Rotterdam!