Bibliotheek Goes geopend na verbouwing

Bibliotheek Goes geopend na verbouwing

4 oktober 2021

Na een intensieve verbouwing is in Goes de nieuwe bibliotheek geopend, op de nieuwe locatie Kolverniershof en met een inspirerende, eigentijdse uitstraling. Bureau Bouwkunde heeft in goede samenwerking met architect Jasper Poortvliet van aatvos, een bijdrage geleverd aan dit mooie project.

In de ontwerpfase hebben wij de planuitwerking op het gebied van installaties (w-installaties) en verlichting verzorgd, van Voorlopig Ontwerp (VO) tot Definitief Ontwerp (DO) en Aanvraag Omgevingsvergunning. Onze collega Eduardo Bogota heeft de W-installaties (ventilatie, verwarming en koeling) en riolering uitgewerkt. Aansluitend heeft Eduardo een verlichtingsplan gemaakt om de lichtintensiteit per zone in het gebouw inzichtelijk te maken. Vervolgens hebben wij de brandveiligheid aan het Bouwbesluit getoetst en hebben  wij de benodigde stukken voor de Aanvraag Omgevingsvergunning (AO) verzorgd.

Het resultaat mag er zijn; boeken in het hart van een uitnodigende ruimte die ook een sociale ontmoetingsplek is.

Eduardo: “Het is een prachtige bibliotheek geworden. Mooi om hieraan te hebben bijgedragen!”

De fotografie is van Marco Heyda/aatvos