Dylan van start met afstudeerstage parametrisch modelleren

Dylan van start met afstudeerstage parametrisch modelleren

25 november 2021

Dylan Roller, student Built Environment aan de Hogeschool Utrecht, is in november begonnen met zijn afstudeeropdracht binnen Bureau Bouwkunde. Hij vertelt er graag meer over.
Dylan: “Ik zit er inmiddels lekker in! Ik ben een kat-uit-de-boom-kijker maar voel me hier helemaal op mijn plek. Ik sta in ieder geval zonder moeite iedere dag om half 7 op en ik ben toch bepaald geen vroege vogel!

Mijn onderzoek richt zich op de vraag wat geautomatiseerde maatvoering kan betekenen voor het efficiënt werken in BIM. Eerst breng ik de huidige situatie in kaart en daarna bekijk ik waar de meeste winst te behalen is met automatisering. Vervolgens wil ik met behulp van Dynamo een mooie tool ontwikkelen voor dit doel die niet alleen resultaat behaalt maar ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is. Dat laatste is heel belangrijk voor het succes van de toepassing.

Ik zeg altijd tegen mijn huisgenoot, die een PhD doet in theoretische natuurkunde, dat hij een nerd is. Maar nu ik zo bezig ben met Dynamo denk ik soms: ik ben zelf een nerd! Ik hoop dat ik de tool kan maken zoals ik het in mijn hoofd heb. Het is wel echt complex. Maar dat is juist mooi, die uitdaging. Als het lukt dan heb ik én de voldoening én een HBO-diploma op zak!”

Ga jij ook binnenkort afstuderen binnen de studierichting Bouwkunde (of aanverwant) en heb je een goed idee voor een onderzoeksopdacht? We horen er graag meer over. Neem contact op via HR@bureaubouwkunde.nl !