Maak kennis met: de BIM coördinator

Maak kennis met: de BIM coördinator

10 december 2021

December betekent terugblikken, maar zeker ook vooruit kijken. David van Tienhoven, BIM-coördinator bij Bureau Bouwkunde, ziet het nieuwe jaar positief tegemoet:  “Ik kijk uit naar 2022! Wel hopelijk weer gewoon met z’n allen op kantoor. Dat is veel efficiënter, we werken heel goed samen en de sfeer is goed. Mijn collega’s hebben een tegeltje voor mij laten maken met iets wat ze mij kennelijk vaak horen zeggen: ‘De tweede keer gaat altijd sneller’. Met de groeten van de BIM-coördinator. Geweldig toch?“

In zijn rol als BIM-coördinator is David verantwoordelijk is voor het coördineren van het BIM-proces en de uiteindelijke output.  BIM bestaat voor een groot deel uit techniek maar niet minder uit communicatie. Diverse partijen werken samen in één BIM-model waardoor veel afstemming plaats moet vinden.

David: “Vanuit de BIM-stuurgroep richten wij ons op het zoveel mogelijk optimaliseren van het BIM-proces voor onze opdrachtgevers. Daarnaast adviseren wij steeds meer klanten op het gebied van BIM. Ons voordeel is dat we zowel het proces begrijpen als de bouwkundige engineering doen. We staan letterlijk met de voeten in de klei maar met ons hoofd in de wolken.

We willen komend jaar ons proces verder optimaliseren, onder meer door processtappen verder te automatiseren. Hierdoor worden fouten voorkomen en neemt de efficiency toe. Daarnaast worden in samenwerking met de adviesgroep de data in BIM verrijkt waardoor bijvoorbeeld toetsing op het Bouwbesluit en MPG-berekeningen kunnen worden gedaan in het model. De BIM-wereld is non-stop in beweging en ontwikkeling en daarom zijn er voor mij persoonlijk genoeg uitdagingen. Ik vind het mooi om te zien dat ik met het werk dat ik doe echt verschil kan maken voor onze klanten.”

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van BIM kan hier!
Het integrale dienstenpakket van de projectgroep en de adviesgroep vindt u hier.