Uitbreiding datacenter mooi voorbeeld van de meerwaarde van een BIM model

Uitbreiding datacenter mooi voorbeeld van de meerwaarde van een BIM model

15 februari 2022

Meerwaarde BIM

De uitbreiding van een bestaand datacenter in Rotterdam is een mooi voorbeeld van een project waarin de meerwaarde van een BIM model duidelijk wordt, met name op het gebied van samenwerking met en afstemming tussen de diverse (bouw)partners. Bureau Bouwkunde heeft, op verzoek van Kuijpers en op aangeven van Constructif, een bijdrage geleverd aan dit project.

In samenwerking met Constructif waren wij verantwoordelijk voor het maken van het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO), inclusief details. Wij hebben het bouwkundig BIM model middels clashcontroles gecontroleerd op de inpassing en afstemming met oa. de staalconstructie (Maarten Littel) en de betonconstructie (Van Schie). DVTadvies was verantwoordelijk voor de uitwerking van de installaties.

De afgelopen maanden hebben we de bouw met veel interesse gevolgd en het datacentrum is inmiddels opgeleverd.

Lees hier meer over BIM en onze dienstverlening. Of lees de blog van Nils van der Waal over de voordelen van BIM in het bouwproces.