BIM consultancy en advies, wat zijn de mogelijkheden

BIM consultancy en advies, wat zijn de mogelijkheden

12 juli 2022

BIM consultancy en advies, wat zijn de mogelijkheden rondom advisering over toepassing en optimalisatie van BIM in het bouwproces?  BIM biedt de bouwbranche volop kansen voor de toekomst. Wij vertellen er graag meer over. Onze BIM consultants begeleiden u bij het realiseren van uw ambities rondom het implementeren en optimaliseren. Daarnaast kunnen wij de volledige planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces voor u verzorgen.

Ons uitgangspunt: de mogelijkheden van BIM zijn nog lang niet uitgeput! In samenwerking brengen wij wat mogelijk is nog een stap verder.

BIM consultancy en andere specialisaties

Wat kan Bureau Bouwkunde bieden:

 • BIM consultancy en advies, collegiale toets
 • Kwaliteitscontrole
 • BIM regie en coördinatie
 • Clash controles
 • Volledige planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces

BIM ambities realiseren

Wilt u BIM binnen uw organisatie implementeren of optimaliseren? Onze BIM consultants adviseren gedurende het hele proces, van strategie tot uitvoering:

 • het definiëren van de BIM strategie
 • het opstellen van protocollen en uitvoeringsplannen
 • het regisseren en coördineren van het BIM proces
 • het toetsen van modellen en uitvoeringsplannen op kwaliteit en conformiteit aan standaarden.

BIM regie, coördinatie en clashcontrole

Uitgangspunt is een gecontroleerd en goed gemanaged BIM proces. Efficiënte regievoering, coördinatie en clashcontroles en toetsmomenten zijn hierbij cruciaal.

 • BIM regie en coördinatie: op overkoepelend niveau zorgt het efficiënt regisseren van BIM voor optimale afstemming tussen de diverse partijen met ieder hun eigen BIM coördinator en specialisme.
 • Clashcontroles: informatie in het BIM wordt door ons in een vroeg stadium gecontroleerd om te zien in hoeverre het ontwerp integraal is afgestemd en de juiste informatie bevat. Een duidelijk voorbeeld van hoe faalkosten worden geminimaliseerd.

Planuitwerking in BIM

Onze BIM specialisten verzorgen planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces. Bekijk hier ons portfolio van zeer diverse referentieprojecten.

BIM consultancy en advies, bij wie kunt u terecht

Het is onze overtuiging dat de mogelijkheden van BIM nog lang niet zijn uitgeput. Niet alleen heeft het de efficiëntie van het bouwproces sterk verbeterd. Ook op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen zijn er kansen; het verrijken van de data als basis voor circulariteit in de life cycle van de gebouwde omgeving is een goed voorbeeld. Het faciliteren van (energie)prestatie- en kostenberekeningen in BIM staat nog in de kinderschoenen. 

BIM is meer dan een tool maar is ook daadwerkelijk een platform voor innovaties. Onze BIM consultants en specialisten volgen de ontwikkelingen op de voet en brengen wat mogelijk is daadwerkelijk een stapje verder.

Heeft u een vraag over wat het gebruik van BIM voor uw organisatie kan betekenen? Heeft u behoefte aan advies en ondersteuning in het proces of binnen projecten? Onze BIM consultants kunnen u van dienst zijn. Naast advisering kunnen wij ook de volledige planuitwerking in alle fasen van het bouwproces voor u verzorgen.

Neemt u contact op met BIM manager Berry van den Broek of met Nils van der Waal.