BIM consultancy en advies – wat zijn de mogelijkheden

BIM consultancy en advies – wat zijn de mogelijkheden

12 juli 2022

De toepassingen van BIM in de bouw zijn voorturend in ontwikkeling. Wij vertellen u graag meer; BIM consultancy en advies – wat zijn de mogelijkheden? Wij kunnen u begeleiden bij het realiseren van uw ambities rondom het implementeren en optimaliseren van BIM binnen uw organisatie.  Daarnaast kunnen wij de volledige planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces voor u verzorgen.

Ons uitgangspunt: de mogelijkheden van BIM zijn nog lang niet uitgeput, in samenwerking brengen wij wat mogelijk is graag een stapje verder.

Onze BIM dienstverlening omvat de volgende specialisaties:

 • BIM consultancy en advies, collegiale toets
 • Kwaliteitscontrole
 • BIM regie en coördinatie
 • Clash controles
 • Volledige planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces

BIM consultancy en advies – wat is mogelijk

Wij adviseren gedurende het hele proces, van strategie tot uitvoering:

 • het definiëren van de BIM strategie
 • het opstellen van protocollen en uitvoeringsplannen
 • het regisseren en coördineren van het BIM proces
 • het toetsen van modellen en uitvoeringsplannen op kwaliteit en conformiteit aan standaarden.

BIM regie, coördinatie en clashcontrole

Uitgangspunt is een gecontroleerd en goed gemanaged BIM proces. Efficiënte regievoering, coördinatie en clashcontroles en toetsmomenten zijn hierbij cruciaal.

 • BIM regie en coördinatie: op overkoepelend niveau zorgt het efficiënt regisseren van BIM voor optimale afstemming tussen de diverse partijen met ieder hun eigen BIM coördinator en specialisme.
 • Clashcontroles: informatie in het BIM wordt door ons in een vroeg stadium gecontroleerd om te zien in hoeverre het ontwerp integraal is afgestemd en de juiste informatie bevat. Een duidelijk voorbeeld van hoe faalkosten worden geminimaliseerd.

Planuitwerking in BIM

Onze BIM specialisten verzorgen planuitwerking in BIM in alle fasen van het bouwproces. Bekijk hier ons portfolio van zeer diverse referentieprojecten.

BIM als motor van innovaties

Het is onze overtuiging dat de mogelijkheden van BIM nog lang niet zijn uitgeput. Niet alleen heeft het de efficiëntie van het bouwproces sterk verbeterd. Ook op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen zijn er kansen; het verrijken van de data als basis voor circulariteit in de life cycle van de gebouwde omgeving is een goed voorbeeld. Het faciliteren van (energie)prestatie- en kostenberekeningen in BIM staat nog in de kinderschoenen. 3D wordt aangevuld met 4D en 5D modellen.

BIM is meer dan een tool maar is ook daadwerkelijk een platform voor innovaties. Onze BIM specialisten volgen de ontwikkelingen en brengen wat mogelijk is daadwerkelijk een stapje verder.

Heeft u een vraag over wat het gebruik van BIM voor uw organisatie kan betekenen? Heeft u behoefte aan advies en ondersteuning in het proces of binnen projecten? Onze BIM consultants kunnen u van dienst zijn. Naast advisering kunnen wij ook de volledige planuitwerking in alle fasen van het bouwproces voor u verzorgen.

Neemt u contact op met BIM regisseur David van Tienhoven of BIM manager Berry van den Broek.