Herbestemming: van kantoorunits naar schoolgebouw

Herbestemming: van kantoorunits naar schoolgebouw

5 oktober 2023

In deze donderdag #throwback kijken we naar een geslaagd herbestemmingsproject waaraan wij vanaf ontwerp tot in gebruik name aan hebben kunnen bijdragen.

Aan de 1e Pijnackerstraat in Rotterdam noord is een nieuwe locatie van OPDC en LMC-Voortgezet Onderwijs gerealiseerd door herbestemming van bestaande kantoorunits. Het gebouw biedt ruimte aan 40 leerlingen en 34 medewerkers en voldoet uiteraard volledig aan alle strenge eisen die worden gesteld aan schoolgebouwen, onder meer op het gebied van daglicht en ventilatie. Op advies van Bureau Bouwkunde zijn materialen uit de oorspronkelijke kantoren waar mogelijk hergebruikt, zoals te zien is bij de kozijnen. Op die manier was het mogelijk (kosten)efficiënt en duurzaam binnen beschikbare mogelijkheden maximaal resultaat te behalen.

 

De ruimte is na oplevering met zorg ingericht; er is voor leerlingen en medewerkers een lichte en inspirerende omgeving ontstaan in deze dichtbebouwde Rotterdamse wijk. Een project waar we trots op zijn! Eind 2022 is het gebouw in gebruik genomen.

Bureau Bouwkunde heeft dit project ondersteund met brede advisering. Onder meer hebben wij de volledige bouwkundige planuitwerking van het ontwerp verzorgd tot aan de uitvoering, zorggedragen voor de rapportage brandveiligheid en voor de aanvraag omgevingsvergunning. In de uitvoeringsfase deden wij de directievoering en hielden toezicht op de bouw.

Lees hier meer.