Project Elisabeth: binnenstedelijk bouwen en wonen boven winkels

Project Elisabeth: binnenstedelijk bouwen en wonen boven winkels

10 april 2024

Het project De Elisabeth aan de Lange en Korte Elisabethstraat, in het hart van de binnenstad van Utrecht, is ver gevorderd in uitvoering. Het complex is van Thom Broekman en wordt volledig herontwikkeld, middels renovatie en deels nieuwsbouw. De locatie is uitzonderlijk want volledig omringd door historische panden en pal naast winkelcentrum Hoog Catherijne. De verdiepingen worden getransformeerd tot duurzame appartementen inclusief binnentuin en op de begane grond keren winkelruimten terug.

Lees hier eerdere berichten over dit project:
Project De Elisabeth – bijdragen Bureau Bouwkunde 
Verstrekking omgevingsvergunning
Viering laatste paal 

De locatie is uitzonderlijk, midden in het historische centrum van Utrecht. Dit bracht specifieke uitdagingen voor ontwerp en bouw met zicht mee

binnenstedellijk bouwen


binnenstedelijk bouwen


binnenstedelijk bouwen


Neem contact met ons op voor meer informatie

Ook voor de specifieke uitdagingen voor ontwerp en bouw van de historische locatie in het centrum van Utrecht zijn oplossingen gekomen. Mooi om te zien hoe nu de uitvoering vergevorderd is! Volgens planning zal de winkel eind augustus opnieuw de deuren kunnen openen, waarna de appartementen na de zomer worden opgeleverd.

Bekijk hier ons volledig dienstenpakket! Of neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.