BIM coördinatie en clashcontroles nieuwbouw Nijmegen

BIM coördinatie en clashcontroles nieuwbouw Nijmegen

2 juli 2024

Op de hoek van de Koninginnelaan / Tunnelweg in Nijmegen wordt een nieuwbouw complex met woningen, een hotel en een parkeerkelder gerealiseerd. Op verzoek van ontwikkelaar NEOO heeft Bureau Bouwkunde kunnen ondersteunen als extern BIM coördinator in de VO, DO en TO-B fasen. Tevens hebben wij periodiek clashcontroles uitgevoerd.

Het project wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige UWV gebouw, dichtbij het station. De woningen worden een mix van studentenwoningen, middeldure huur, sociale huur en vrije sector. Door de goede bereikbaarheid met OV en de ligging bij de binnenstad is het tevens een goede locatie voor een hotel. Aan de straatkant van de Tunnelweg worden horecavoorzieningen, een aantal kleine winkels en atelierwoningen gerealiseerd. Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten is ervoor gekozen zoveel mogelijk in de hoogte te bouwen.

BIM coördinatie, clashcontroles, modelvalidatie

Het project is uitgewerkt in BIM 3D. De effectiviteit van een BIM model valt of staat met transparantie en voortdurende afstemming tussen de diverse disciplines. Onze BIM coördinator was verantwoordelijk voor de BIM begeleiding, het uitvoeren van periodieke clashcontroles en voor de modelvalidatie.

clashcontrole

Clashcontrole heeft als doel het identificeren en oplossen van conflicten ofwel clashes tussen de verschillende elementen. BIM modelvalidatie is het proces waarbij wordt gecontroleerd of de modellen de juiste geometrie en informatie bevatten zoals vereist. Hiermee wordt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het BIM model geborgd.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze diensten op het gebied van planuitwerking in BIM.

Bekijk hier een volledig overzicht van onze diensten!

BIM coordinatie clashcontroles